Waarom Weinig Vrouwen De Overgangsconsulente Kennen

Published May 21, 21
5 min read

Yos Health Waterfles

Licht en energie(rekening) Aan Kerstmis kun je eenvoudig een duurzaam tintje geven. Spaarverlichting, leasebomen, ‘slaafvrije’ chocola: allemaal geheel in de kerstgedachte. Geen kerstboom zonder kerstkransjes, ballen of verlichting. Om bij de lampjes te blijven: die kunnen gemakkelijk energie­zuinig. Er is tegenwoordig volop kerstverlichting met spaarlampen erin te krijgen. Daarnaast is het slim om te letten op de wattage van de lampjes. Hoe minder watt, des te lager uw energieverbruik (overgang en irritaties). Echte energie­ vreters zijn natuurlijk de bonte verlichting in uw tuin of aan de voorgevel - yos health waterfles. Ook hiervoor kunt u led-lampjes gebruiken (goed middel tegen de overgang). Zet ’s nachts de verlichting uit. Het gebruik van een tijdklok kan ervoor zorgen dat u dit niet vergeet.

Overgangsklachten: Niet Te Verwarren Met Een Burn-outDe Overgangsconsulente

Een kerstster en een kerstboom verhogen uw energierekening namelijk al snel met vijf euro. Komen daar nog eens verlichting aan de hele gevel en verlichte poppen in de tuin bij, dan kan dat oplopen tot wel zeventig euro! 23 Diagnose Heftige hormonen Ongeveer anderhalf miljoen Nederlandse vrouwen zijn in de overgang. last van opvliegers tijdens de overgang. Vanaf een jaar of 45 verandert de hormoonproductie in het lichaam - waterfles. Menopauzedeskundige Janny Does van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten: “De lichamelijke verschijn­ selen die hiermee gepaard gaan, kunnen ernstige klachten opleveren.” “Doordat de hormoonspiegel verstoord wordt, kunnen functies die daarmee samenhangen in de war raken. In de overgang krijgt 72 procent van de vrouwen te maken met opvliegers - boek overgang.

Overgang En Irritaties

Pijn In De Onderbuik OvergangAngstaanvallen Tijdens De Overgang

Als dat hormoon onvoldoende in het bloed aanwezig is, verandert de werking van het temperatuurcentrum. Het lichaam kan dan temperatuurschommelingen niet opvangen. Consequentie daarvan is dat de warmte ergens naartoe moet: naar buiten - wat doet een overgangsconsulente.” Soms wel tien jaar klachten Bij de geboorte heeft een meisje ongeveer een miljoen eicellen. Aan het begin van de puberteit is daarvan nog maar de helft over. Dan gaat de maandelijkse cyclus van start: rijpende eitjes, eisprong en veertien dagen later de menstruatie. De eicellen zijn bij de meeste vrouwen tussen hun 45e en 55e allemaal opgebruikt. Omdat de productie van oestrogeen die daarbij hoort ook stopt, verandert het lichaam van de vrouw.

24 IZA Magazine 4 2010 Maar een gebrek aan oestrogenen, een van de belangrijkste geslachtshormonen van de vrouw, heeft niet alleen opvliegers tot gevolg - nieuw boek overgang. Vrouwen in de overgang kunnen zich ook geestelijk onprettig voelen. Does: “Sommige vrouwen herkennen zichzelf niet terug. Ze zijn neerslachtig, lusteloos, labiel. Over het algemeen zitten ze minder lekker in hun vel.” Depressieklachten zijn meestal niet langdurig, maar komen met ups en downs. En daar blijft het niet bij: in de overgang ervaren vrouwen spieren gewrichtspijn, slapeloosheid (ook door het nachtelijk “Het transpireren ging maar door” Bea is in de overgang. Lees haar verhaal op pagina 26.

Beste Boek Overgang

Overgang OverlevenOpvliegers Leeftijd

“Er komt een moment waarop je erdoorheen bent en het oestrogeen niet meer nodig hebt”, zegt “Door hormoontherapie verdwijnen de ergste pieken en dalen” Does. “Het lichaam vindt uiteindelijk een balans. Dat kost bij de één alleen meer moeite dan bij de ander. Het is dus lang niet altijd zo dat je er even doorheen moet bijten en er dan vanaf bent. tips om de overgang te overleven.” Er valt ook geen peil op te trekken hoelang de overgang duurt: soms is dat een paar jaar, bij anderen houden klachten wel tien jaar aan - overgang en irritaties. Als de klachten door hormoontekort ondraaglijk zijn, kan hormoontherapie helpen. Hiermee verdwijnen de ergste pieken en dalen en wordt de neerwaartse spiraal omgedraaid: geen opvliegers meer betekent een goede nachtrust en meer energie.

Afhankelijk van de klachten kiezen we voor een bepaald hormoon (hoe lang duurt de overgang). Het ene helpt tegen opvliegers en het andere tegen de meer psychische klachten. Ook de bijwerkingen verschillen. Een medicijn dat pijnlijke borsten als bijwerking heeft, schrijf je niet voor aan een vrouw die hiervan al veel last heeft.” Voeding en leefstijl aanpassen Er zijn ook andere manieren om de klachten te beperken, zoals andere voeding en een aangepaste leefstijl. Stress­ situaties bijvoorbeeld hebben vaak opvliegers tot gevolg, maar ook warme dranken en pittig eten kunnen dat effect hebben - overgangsconsulente inschakelen. Ontspanning daarentegen gaat opvliegers tegen. Ook bepaalde soorten voeding, zoals sojaproducten, hebben een gunstig effect, net als voedingssupplementen.

Waterflessen

Goed Middel Tegen De OvergangHulp Bij Verminderen Van Overgangsklachten

Dat maakt vaak al een heleboel verschil.” ■ 25 Diagnose Rennen, springen, opvliegen Bea Lammerts (51) is net klaar met het ontbijt als ze alweer verder moet met de was. Grote stapels hand­ doeken, hoeslakens, dekbedovertrekken: haar huiskamer ligt er vol mee. Herberg De Hondsrug, haar gastenver­ blijf, draait op volle toeren. En dus draait Bea net zo hard mee. Ook al krijgt ze af en toe een opvlieger te verwerken. IZA vergoedt overgangsconsulente De IZA Aanvullende Verzekering vergoedt de hulp van een overgangsconsulente. Die eenmalige vergoeding bedraagt maximaal 50 euro per consult, voor maximaal vier consulten. Verwijzing door huisarts of medisch specialist is nodig.iza.nl. 26 IZA Magazine 4 2010 Hard werken is Bea’s tweede natuur - overgangsconsulente inschakelen. Toen ze in 2001 begon met de herberg, had ze echter niet verwacht dat het zó intensief zou zijn. Ernaast heeft ze ook nog een gezin met drie thuiswonende kinderen van 17, 20 en 23 jaar en een man met een fulltime baan buitenshuis, dus druk is haar leven zeker. Toch is het sinds een jaar pas écht zwaar. hoe lang duurt de overgang. “Mijn opvliegers begonnen al een paar jaar geleden, maar waren niet heel ernstig. Eind vorig jaar verhevigde het enorm.” Bea voelde gemiddeld één keer per uur vanuit haar hartstreek een opvlieger opkomen, die zich dan uitspreidde over haar borst, hals, gezicht en armen.

Navigation

Home

Latest Posts

Cardio Apparaten Kopen?

Published Jun 11, 22
6 min read