Massage Stenen - bel voor een afspraak

Published Dec 28, 20
6 min read

Kom Genieten Van Een Massage Praktijk

Dat een massage een lekker ontspannen gevoel geeft is vrij bekend bij de meeste mensen. Echter weten veel mensen niet waarom een massage eigenlijk zo goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd en nu in je lichaam als je gemasseerd word? De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam.

Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. massage zwanger.

Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er ‘knopen’ ontstaan. Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo een knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven.

Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage te nemen worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid (kijk ook hier).

Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed.

Wat Doet Massage Roller

Wetenschappers hebben aangetoond dat er verschillende hormonen vrijkomen tijdens een massage. Onder andere endorfine en oxytocine. Endorfine heeft een pijnstillend effect en oxytocine verlaagd de cortisolconcentratie in het bloed. Hierdoor worden veel mensen na de massage een beetje rozig - voor informatie. Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren.

Wat Doet Massage ThaiWat Is Massage Rol

Door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je dan opeens te binnen.

Klinkt goed allemaal hé? Verplicht ontspannen voor je gezondheid. Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. Het is niet alleen heel erg lekker maar je lichaam heeft veel baat bij deze broodnodige onderhoudsbeurt! Kijk voor meer informatie over de diverse massages die ik verzorg onder het kopje ”massages” .

Voel je jezelf uitgeblust of vermoeid, last van verkrampte en pijnlijke spieren, dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door het langzame karakter van strijken, kneden en schudden. Daarnaast is de dosering en variatie van de handgrepen mede bepalend. massage zwanger. We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden.

Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn. Wat doet een ontspanningsmassage met je?Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd - massage zwanger.

Kom Genieten Van Een Massage Ball

Wat Doet Een MassageWat Is Massage Rug
Sport- En Massage FibromyalgieWat Doet Massage Technieken

Het effect van massage is oa. het vrijkomen van endorfine en oxytocine in het lichaam. Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid - massage zwanger. Het zorgt voor verlaging van je spier- en bindweefsel spanning, verbeterde doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en verbeterde werking van je immuunsysteem.

om de twee weken, dan kan het effect dagen of zelfs weken aanhouden. Er worden in je lichaam namelijk processen in beweging gezet die het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam stimuleren (massage zwanger). Uit diverse onderzoeken is gebleken dat massage een dalend effect heeft op: spanning, depressie en stresshormonen. In een aantal studies wordt ook een stijging van de neurotransmitters serotonine en dopamine gemeten.

Mensen met een te laag serotonine gehalte kampen bijv. vaak met depressieve klachten. Dopamine speelt een belangrijke rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn. Onderzoeken laten zien dat het effect van massage een mogelijke daling van het hartritme en de bloeddruk laten zien. Diverse studies rapporteren een verlaging van de bloeddruk na een enkele massagebehandeling.

op lange termijn kunnen zich depressie, hart- en vaatziekten, schildklierproblemen, diabetes en hoge bloeddruk voordoen. De fysiologische en psychologische effecten zijn niet van elkaar te scheiden. We functioneren als een eenheid: onze fysieke gesteldheid beïnvloed wat we denken en voelen en andersom. Massage ontspant dus niet alleen de spieren maar ook de geest en lijkt een goede therapie om stress te verminderen.

in moedermelk en ondersteunt de hechting van de moeder met het kind). Oxytocine stimuleert het immuunsysteem en heeft stress verlagende effecten zoals: verlaging van bloeddruk, hartslag en van circulerend cortisol. Cortisol wordt aangemaakt als het lichaam onder stress staat. Op lange termijn kan het leiden tot schade aan lichamelijke weefsels, zoals onze organen.

Sport- En Massage Tips

Het verhoogt je pijndrempel, heeft een angstremmende werking en stimuleert positieve sociale interactie. Ook stimuleert het hormoon de groei en herstel van weefsel; de eetlust kan toenemen en de spijsvertering wordt effectiever. Wordt het oxytocine gehalte herhaaldelijk verhoogd dan zijn de genoemde effecten langduriger. Oxytocine komt vrij bij verschillende typen van onschadelijke sensorische stimulering, zoals aanraking en warmte.

Bij andere vormen van sensorische stimulering, zoals door geur, geluid of licht komt het waarschijnlijk ook vrij. Puur psychologische mechanismen kunnen er ook voor zorgen dat oxytocine wordt afgescheiden (massage zwanger). Bijvoorbeeld positieve interactie waar aanraking en psychologische ondersteuning bij komt kijken, dus met warmte en empathie, is gezondheids stimulerend. Veel mensen denken dat een massage pas effect heeft als hij stevig is.Bij overbelasting door veel sporten of fysiek werk, kan dat zeker voor een sneller herstel van de spieren zorgen. Echter in onze maatschappij bewegen mensen meestal te weinig en wordt de chronische spierspanning vaak juist veroorzaakt door stress. Dat betekent dat de spanning van binnenuit komt. Door je als masseur enkel te richten op het masseren van de spier, dus van buitenaf door middel van manipulatie de spier te laten ontspannen, zal de spanning en de pijnklacht weer snel terug komen.

Bij Uit Handen, Praktijk voor bewustwording en Massage in Nijmegen en Den Haag, wordt dit oa. bewerkstelligd door te werken met de Trager® Approach, Lomi Lomi Massage, drukpunt massage en integratieve massage. Er wordt a. h.w. steeds een impuls gestuurd naar de mind en het parasympatisch zenuwstelsel, dat het systeem zich kan ontspannen.

More from Dieet

Navigation

Home

Latest Posts

Cardio Apparaten Kopen?

Published Jun 11, 22
6 min read